SL EN

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerza v Mariboru

49. PODELITEV »NAGRAD PROF. DR. VRATISLAVA BEDJANIČA«

Podelitev nagrad prof. dr. Vratislava Bedjaniča za izjemna akademska dela s področij elektroenergetike in avtomatizacije je potekala v ponedeljek, 16. decembra, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Med nagrajenci sta tudi dva študenta naše fakultete.

Nagrade se podeljujejo že od leta 1970 dalje, do danes pa je nagrada pridobila ugledno prepoznavnost. Vključno z letom 2019 je bilo podeljenih 297 nagrad za 57 doktoratov znanosti, 90 magistrskih del (znanstveni magisterij), 11 magistrskih del po bolonjskem programu in 139 diplomskih del. Večina od nagrajencev so danes ugledni raziskovalci, univerzitetni profesorji, gospodarstveniki in strokovnjaki z mednarodnim ugledom v evropskih in svetovnih strokovnih združenjih.

Komisija za nagrade prof. dr. Vratislava Bedjaniča je letos podelila nagrado za doktorsko disertacijo in dve nagradi za pridobitev naslova magistra.

Nagrado za doktorsko disertacijo je prejel dr. Gorazd Bone (mentor: prof. dr. Rafael Mihelič) s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani za delo POSPLOŠITEV MODELIRANJA REGULABILNIH ELEMENTOV ELEKTROENERGETSKEGA SISTEMA PRI ANALIZI STACIONARNIH STANJ.

Nagrado za pridobitev naslova magistra pa sta prejela naša študenta:

  • Tim Kamenšek, mag. inž. el. (mentor: doc. dr. Martin Petrun) s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru za delo IZVEDBA INDIREKTNEGA VEKTOERSKEGA VODENJA ASINHRONSKEGA STROJA Z UPORABO RAZVOJNEGA ORODJA TEXAS INSTRUMENTS LAUNCHPAD in
  • Ana Kerbler, mag. inž. el. (mentor: izr. prof. dr. Jožef Ritonja) s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru za delo REGULACIJA NAPETOSTI ELEKTROENERGETSKEGA SISTEMA S CENTRALNIM REGULATORJEM.

Iskreno čestitamo!

< Nazaj na seznam