SL EN

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerza v Mariboru

FERI prejel energetsko nagrado Financ za leto 2018

V sklopu 20. Dnevov energetikov je časnik Finance tudi letos razpisal natečaj za energetske nagrade 2018. Naša fakulteta se je na natečaj prijavila s študentskim projektom - električnim dirkalnikom FERI formula - in po mnenju bralcev oz. po številu glasov zmagala!

Časnik Finance v sklopu konference Dnevi energetikov tradicionalno podeljuje energetske nagrade v različnih kategorijah, in sicer za energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt URE/OVE. Izbor poteka v dveh fazah, v prvi komisija med prijavljenimi projekti izbere finaliste iz vsake kategorije. Ti se uvrstijo v drugi krog, kjer izbor poteka dvotirno: najboljšemu v vsaki kategoriji dodeli eno nagrado komisija, drugo pa bralci s spletnim glasovanjem.

Po številu glasov je v kategoriji promocijski projekt URE/OVE letos nagrado prejela naša fakulteta, in sicer za študentski projekt FERI e-formula. Kot so zapisali na spletni strani je projekt pripomogel h krepitvi zanimanja za tehnične študije. Študenti so skozi delo pridobili tehnična, organizacijska in ekonomska znanja, prav tako pa projekt pomaga pri ozaveščanju, da bistvo elektromobilnosti niso subvencije in v tujini kupljeni električni avtomobili, ampak razvoj gospodarstva, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo električnih avtomobilov in infrastrukturne opreme, ki omogoča njihovo uporabo.

Nagrado je na včerajšnjem dogodku prevzel izr. prof. dr. Jožef Ritonja, mentor projekta.

Vsem, ki ste se odzvali naši prošnji za glasovanje in nam tako pomagali do zmage, se iskreno zahvaljujemo!

Celoten članek na spletni strani časopisa Finance

< Nazaj na seznam